Vážení zákazníci a milovníci čaje, chtěli bychom Vám poděkovat za přízeň a spolupráci v roce 2019. Z důvodu dovolené a inventury skladu budeme poslední objednávky vypravovat 20. prosince. Nadále budeme objednávky přijímat, ale vypravovat je budeme až od 8. ledna 2020 dle data přijetí. Přejeme příjemné a klidné prožití svátků, dobré zdraví, mnoho úspěchu a lásky v roce 2020.
|
|
Japan Matcha Kabuse
Matcha tea je jemně mletý prášek ze speciálně pěstovaných a zpracovaných listků zeleného čaje. Je zvláštní ve dvou aspektech. Čajovníky pro matcha čaj se pěstují ve stínu po dobu tří až čtyř týdnů před sklizní, stonky a žílky v lístcích se během zpracování odstraňují. Během růstu ve stínu rostlina Camellia sinensis produkuje více chlorofilu, theaninu a kofeinu. Matcha prášek Je konzumován zcela odlišně od běžných čajů. Tradiční japonský čajový obřad se soustřeďuje na přípravu, servírování a pití čaje matcha jako horkého nápoje a ztělesňuje meditativní duchovní styl. V moderní době se matcha také používa k přípravě různých pokrmů, například k aromatizaci či barvení. Doporučená příprava čaje Matcha: obvykle je připravován ve velké čajové misce (chawan). Dávkování je cca 3 chashaku lžičky na 1 - 1,5 dcl cca 80 °C teplé vody, přičemž postup přípravy (popisuje jen přípravu. Tento zde uvedený postup není postupem pro japonský čajový obřad Chanoyu. Na dno pečlivě vytřené misky vsypejte 3 chashaku lžičky čaje Matcha tj.(cca 1 vrchovatá čajová lžička), zaltijeme výše uvedeným množstvím cca 80 °C teplé vody a pečlivě rozšleháme pomocí bambusové metličky chasen. Vznikne nápoj s hustou pěnou na povrchu přičmž po dopití by měla být miska bez zbytků prášku matcha. Příprava nápoje:
 | Toto zboží je novinka v naší nabídce. |
|  | Toto zboží Vám doporučujeme! |
| |
|
|
|